KAMI BERSAMA MU

KAMI BERSAMA MU

12/26/06

AMNS Sokong ADUN Lenggeng

Kenyataan Media. 24 Disember 2006

AMNS SOKONG KENYATAAN ADUN LENGGENG : HENTI CAMPUR TANGAN KELUARGA MB DALAM URUSAN KERAJAAN N.SEMBILAN

4 Disember lepas Sidang Dewan Undangan Negeri Sembilan kecoh apabila ADUN Lenggeng, Datuk Ishak Ismail membangkitkan isu campurtangan Keluarga Menteri Besar dalam pentadbiran kerajaan.

Ishak yang juga Ketua Umno Bahagian Seremban juga menyebut mengenai banjir sekitar negeri ini sejak akhir – akhir ini turut berpunca dari kegiatan korek pasir dan pembalakan yang di jalankan oleh mereka yang mempunyai pertalian keluarga dengan Menteri Besar.

Sebelum ini Angkatan Muda keADILan Negeri Sembilan (AMNS) telah menerima banyak rungutan baik dari orang biasa mahupun orang dalam Umno dan kerajaan negeri sendiri mengenai perkara ini.

Mengikut rekod Majlis Perbandaran Seremban dan Majlis Perbandaran Nilai tercatat nama ahli keluarga Mohamad Hassan sebagai Ahli Majlis dan rungutan di kalangan ahli juga pimpinan Umno negeri pula merasakan kurang selesa dengan penglibatan Datuk Azman Hassan (Abang Mohamad) sebagai Setiausaha Umno.

Menjadi buah mulut di negeri ini mengenai campur tangan keluarga Mohamad di dalam banyak urusan kerajaan dan mula menguasai banyak projek serta perniagaan menggunakan pengaruhnya.

AMNS memandang pendedahan Ishak dalam dewan itu sebagai kemuncak menifestasi kegelisahan rakyat negeri ini. AMNS menyokong kenyataan Datuk Ishak di dalam Dewan Undangan Negeri itu.

AMNS menuntut dihentikan segera campurtangan keluarga MB ini dalam urusan kerajaan.

Untuk itu AMNS akan melancarkan kempen menyedarkan rakyat untuk mendesak dan menolak campur tangan keluarga dalam urusan kerajaan negeri ini. Walaupun Mohamad berjaya menjadikan isu ini telah disenyapkan oleh media dari pengetahuan umum tetapi kempen poster dan risalah akan dilancarkan sehingga MB memberikan respon dalam isu ini. 50,000 Risalah akan disebarkan dan 10,000 poster akan ditampal di tempat – tempat strategik.

Kempen kali ini juga menuntut penjelasan MB mengenai penggunaan dana khas untuk rakyat miskin untuk mengubah suai dapur rumah rasmi dengan nilai RM 4.5 juta dan membeli perabut dengan nilai RM 5.44 juta.

Memperkasakan kedaulatan rakyat
Rebin @ Ariffin Berham
Ketua Angkatan Muda keADILan Negeri Sembilan


che'GuBard.
www.chegubard.blogspot.com
penerangan_keADILan@yahoo.com / badrul_angkatanmuda@yahoo.com
+6017 6688404