KAMI BERSAMA MU

KAMI BERSAMA MU

11/11/07

Dr Rosli Ucapan Tahniah kepada rakyat NS

Berikut ucapan tahniah dari Dr Rosli Yaakop, bekas Pesuruhjaya PAS N.Sembilan yang sedang berada di luar Negara. (Maklumat juga diterima ramai pimpinan PAS N.Sembilan disembur asid di Masjid Jamek, antaranya Pesuruhjaya PAS N.Sembilan sendiri Sdr Zulkefly Mohamed Omar, yang dipapah oleh 2 remaja kerana sakit gout. Semoga semangat dan kezaliman yang dikenakan kepada Pesuruhjaya PAS N.Sembilan menjadi pembakar semangat ahli PAS, ahli BA dan rakyat N.Sembilan untuk bangkit menegakkan keadilan dan membela mereka yng ditindas tanpa mengira batasan agama, kaum dan bangsa)
Assalamualaikum

Ana mengikuti perkembangan mobilisasi100k rakyat di TV Al Jazeera. Sebelumnya, pada kira-kira pukul 2.30 petang, ana telah hubungi Awaluddin bertanyakan perkembangan. Ana bimbang mobilisasi tak jadi. Tetapi syukur al hamdulillah, mobilisasi sungguh berjaya. Tahniah kepada rakyat Malaysia yang celik kekadilan dan balasungkawa kepada rakyat Malaysia yang buta keadilan.

Di siaran Al Jazeera, ana ikuti temubual langsung stesyen berkenaan dengan DSAI. Syabas DS kerana antas telah sampai kepada dunia mesej yang amat jelas - pulihkan demokrasi dan bershkan SPR demi pilihan raya yang adil.

Ana lihat clip menunjukkan keganasan polis. Mereka sembur gas pemedih mata dan air asid. Ana nampak ramai yang bert-shirt kuning kena sembur. Ana terharu dengan keberanian mereka berdepan dengan polis dan tidak gentar menghadapi hujan asid.

Syabas ana tidak terhingga kepada rakyat NS yang sertai mobilisasi 100k. Ana yakin memang ada 100,000 yang hadir. Dalam clip vedio Al Jazeera, jelas nak demonstrator berbaju kuning. Tahniah kepada BPPNS dan suluruh jentera PAS NS yang telah bekerja bertumpus lumus menggerakkan rakyat NS yang cintakan keadilan.

Ingatlah janji Allah bahawa Islam akan dimenangkanNya di atas yang lain. Kita hanya perlu tunjukkan usaha. Kita cari syurga Allah melalui perjaungan di atas jalanNya. Setiap umat Islam mesti dan wajib menginginkan syurga Allah dan setiap orang yang berjuang di atas jalanNya semata-mata untuk mencari redhaNya, wajib pula Allah kurniakan syurga kepada meraka itu.

Syabas dan teruskan perjuangan.

Wassalam.